Retail & Luxury

Valtech is de digitale specialist voor de retail sector.

Marc O’Polo

Flexibele en agile mode

Consumenten gebruiken steeds meer kanalen bij de zoektocht en aankoop van nieuwe producten en diensten. Zij verwachten dat elke achtereenvolgende stap samenkomt in een naadloze customer experience. Retailers zoeken daarom doorlopend naar de optimale omnichannel strategie die alle touch points, platformen, databases en connected screens naadloos kan integreren. En naar nieuwe mogelijkheden om de klantervaring relevanter, efficiënter en aangenamer te maken. 

Digitaal verrijkte winkelvloer

Zo vervagen de grenzen tussen de fysieke en digitale winkelomgeving. Virtual en augmented reality maken het mogelijk producten los van hun fysieke aanwezigheid te ervaren. Retailers verrijken hun steeds meer op ervaringen gerichte winkelvloer met smart barcodes en price tags, gezichtsherkenning, en (in app) notificaties op basis van actuele klantlocatie. Video walls en touch screen displays maken de fysieke aanwezigheid van winkelvoorraad vaker overbodig.

Gepersonaliseerde producten

Succesvolle retailers focussen zich steeds nadrukkelijker op mogelijkheden om gepersonaliseerde producten, diensten en merkbeleving te bieden. Data ontwikkelt zich daardoor in toenemende mate tot dé onderscheidende concurrentiefactor in de retail sector. Retailers kunnen daarmee gedrag en  behoeftes van klanten scherp in beeld krijgen. En momenten in de klantreis identificeren waarop zij hun relevantie kunnen verhogen en de consument zo tot nieuwe interactie kunnen verleiden.

Consistente customer experience

Dankzij kunstmatige intelligentie en machine learning kunnen retailers steeds relevantere product aanbevelingendoen. Daarmee vereenvoudigen ze het complexe keuzeproces van de consument. En personaliseren ze steeds vaker ook exclusieve content en aanvullende digitale diensten voor hun klanten. Zo veranderen de interacties tussen retailer en klant in conversaties, worden klantervaringen steeds consistenter en nemen engagement en conversie sterk toe. 

Meer weten?