Financiële dienstverlening

Valtech is de digitale specialist voor de finance sector.

De financiële sector beleeft turbulente tijden. De crisis liet diepe sporen achter, plus sterk verscherpte regelgeving. Tegelijk overspoelt een nieuwe generatie concurrenten de sector met innovatieve technologie. Deze nieuwkomers ‘ontbundelen’ het dienstenpakket van de bank, en bieden losse diensten aan als zelfstandige producten via het digitale en mobiele kanaal. Zo kunnen ze goedkoper, sneller, transparanter en/of klantgerichter opereren dan gevestigde dienstverleners.

Mobiele betaaloplossingen

Ook in de financiële sector is het mobiele kanaal een belangrijke aanjager van deze innovatieve ontwikkelingen. Near Field Communication technologie maakt betalen met bankpassen overbodig. In apps verwerkte remote payment opties maken locatieonafhankelijke aankopen vanaf de mobiele telefoon mogelijk. Geïntegreerde diensten als loyaltyprogramma’s, gepersonaliseerde aanbiedingen, extra koop-  en bestelmogelijkheden en productvergelijkers verrijken de customer journey.

Cryptocurrency & P2P platformen

Nieuwe platformen bieden tegelijk ook ruimte aan nieuwe business modellen. P2P-platformen bieden  consumenten en organisaties de mogelijkheid direct producten, diensten en ook leningen uit te wisselen. Realtime trading platforms geven de handel in financiële producten een geheel nieuwe dimensie. Decentraal georganiseerde cryptocurrency platformen maken nieuwe vormen van betalingsverkeer mogelijk, en bieden ook buiten de financiële sector enorme groeikansen.

Zelflerende systemen

De opkomst van kunstmatig intelligente en zelflerende systemen is hierbij van doorslaggevend belang. Door analyse van het (betaal)gedrag kunnen gedrag en voorkeuren van consumenten beter in kaart worden gebracht. Dat leidt tot relevantere communicatie, diensten en financieel advies en daardoor ook tot een betere customer experience en tot steeds loyalere klanten. 

Meer weten?