Jacobs Douwe Egberts Professional

Een nieuwe B2B webshop

Jacobs Douwe Egberts Professional

De webshop van Jacobs Douwe Egberts Professional is volledig vernieuwd en biedt zakelijke klanten een optimale shopervaring in de vorm van bestelgemak en productinspiratie. Een belangrijke stap in de verandering van een webshop als ééndimensionaal verkoopkanaal naar een e-commerce gedreven platform.

 

B2B webshop: meer dan alleen bestellen

Goede koffie & thee is goud waard. Thuis, maar ook op het werk en in de horeca. Tegenwoordig verwacht de zakelijke klant van een B2B webshop meer dan alleen een online bestelkanaal. Met deze kennis heeft Jacobs Douwe Egberts Professional bij ons de vraag neergelegd om gezamenlijk een nieuw digitaal geïntegreerd platform te realiseren dat klanten naast een optimale shopervaring in de vorm van bestelgemak, ook merk- en productinspiratie biedt.

B2C invloeden in B2B

De nieuwe webshop is ontwikkeld in EpiCommerce. In 7 sprints is de eerste release live gezet. De focus lag op het betrekken van gebruikers via UX-validatie testen. Door de invloed van B2C webshops, horen inspiratie en beleving in een B2B-shop steeds meer bij het verwachtingspatroon. Om deze reden is aan het nieuwe platform een unieke brand experience toegevoegd, waarbij extra aandacht is besteed aan product- en merkpresentatie door content design. Een waardevolle toevoeging die bijdraagt aan een positieve merkbeleving bij (potentiële) klanten.

De eerste resultaten zijn erg positief. De vervolgstap is dan ook het platform continu door te ontwikkelen en uit te breiden met nieuwe functionaliteiten op basis van nieuwe klantinzichten.

www.jacobsdouweegbertsprofessional.nl