Eurail.com

Een gepersonaliseerde omni-channel commerce ervaring

Eurail.com

De afgelopen jaren is Eurail.com sterk gegroeid als het gaat om omzet, systeemarchitectuur en medewerkers. Om sneller te kunnen anticiperen op het continue veranderde e-commerce landschap en de time-to-market te verkorten, werkt Eurail.com aan een toekomstbestendige online aanwezigheid. Valtech helpt Eurail.com dit te realiseren.

Eurail.com is een Nederlands e-commercebedrijf dat treinpassen verkoopt waarmee reizigers door Europa kunnen reizen met één pas. Het verkoopt Interrail-passen aan Europeanen en Eurail-passen aan niet-Europeanen. Het bedrijf werd in 2006 opgericht en verkocht in 2017 ruim 155.600 Interrail-passen en 136.200 Eurail-passen. 

 

Gepersonaliseerde omni-channel ervaring

In een aantal projectfases (sprints), creëert Eurail.com samen met Valtech een compleet gepersonaliseerde omni-channel commerce ervaring. Om te beginnen met een bestelproces waarbij er na het aankopen van een treinpas een PDF gegenereerd wordt die vervolgens automatisch terechtkomt bij ModusLink, de fulfillment partner van Eurail.com. ModusLink print het ticket vervolgens op speciaal papier [waardepapier] en stuurt deze per post op naar de klant. 

Eurail.com vertegenwoordigt het type innovatieve online reisorganisatie die nieuwe technologie omarmd. Het nieuwe commerce platform gaat veel verder dan desktop en biedt een scala aan nieuwe digitale saleskanalen.Een ontzettend mooi project om deel van uit te maken - een organisatie die in detail heeft nagedacht hoe zij hun klanten kunnen voorzien van een letterlijke en figuurlijke digital journey.” 

- Steven Fockema Andreae, Business Development Benelux, UK en Nordics commercetools  

 

Headless e-commerce

 Commercetools is een headless e-commerce oplossing die naadloos integreert met Adobe Experience Cloud, waardoor bedrijven meer flexibiliteit ervaren. Zo werken we in dit project samen met digitaal bureau DEPT, dat zich bezighoudt met het frontend gedeelte in Adobe Experience Manager (AEM). Valtech richt zich voornamelijk op de backend, dat draait op het cloud-gebaseerde microservices en API-first platform van commercetools. Commercetools fungeert als basis voor de complete e-commerce toepassing, maar losse onderdelen zoals PIM of Order Management, kunnen ook vervangen worden door een ander product of bijvoorbeeld een microservice. Daarnaast laat de open architectuur van het platform het toe om goed te integreren met bijvoorbeeld ERP, Warehouse Management of CRM systemen. 

“Commercetools en Adobe Experience Manager bieden ons de flexibiliteit om snel te reageren op veranderende klantbehoeften. Valtech heeft ons uitstekend geholpen bij de inrichting van de backend. Dankzij deze implementatie kunnen we onze sales funnel continu optimaliseren en de klantbeleving verder verbeteren.”

- Roel Verhagen, Head of Commerce Eurail.com

 

Met agile naar het eindstation

Zowel Valtech als Eurail.com passen al langere tijd de agile werkwijze toe. Daardoor verloopt het samenwerkingsproces al vanaf het begin heel soepel. Het is een project met veel betrokken partijen en nationaliteiten op verschillende locaties. Dat klinkt als een uitdaging, maar in de praktijk blijkt het zeer goed te werken. We zijn nog niet bij het eindstation gearriveerd,maar de eerste stap is in ieder geval gezet! 

“De samenwerking met Eurail.com, commercetools en Adobe bewijst de kracht van microservices voor commerce. De snelheid waarmee we gezamenlijk business value kunnen genereren is uniek.”

- Auke van Urk, global CTO Valtech

www.eurail.com

Eurail.com logo