innogy

Een duurzaam, innovatief en inspirerend energiesysteem

innogy

Het energiebedrijf innogy heeft een missie: een duurzaam energiesysteem creëren, intensief blijven innoveren én mensen inspireren. Samen met Valtech ontwikkelt innogy een digitaal platform ter ondersteuning van deze ambitie. 

Toekomstgericht en duurzaam

Er gebeurt nogal wat in de energiewereld. Het besef dat we moeten overstappen naar duurzamere energiebronnen groeit en groeit. Alleen zo kunnen we de wereld zoals we die nu kennen doorgeven aan de volgende generaties. Vanuit dit geloof is innogy in 2016 ontstaan en naar de beurs gegaan. innogy is één van de grootste energiebedrijven van Europa en wereldwijd actief op het gebied van duurzame energievoorziening. In Nederland is innogy het moederbedrijf van bekende retailmerken als Essent, energiedirect.nl en Powerhouse. Daarnaast ontwikkelt en beheert ze onder eigen naam meerdere windparken voor de productie van windenergie.

Een compleet nieuw platform

Hoewel Essent onder veel Nederlanders een bekend merk is, geldt dat nog niet voor innogy. Daarom introduceert innogy zich sinds begin 2018 nadrukkelijk als organisatie achter Essent, energiedirect.nl en Powerhouse. Om dit tot een succes te maken, is een goed werkende website met duidelijke en aansprekende content noodzakelijk. Daarom schakelde innogy Valtech in. Gezamenlijk hebben ze in korte tijd een compleet eigen site ontwikkeld, gebaseerd op het Sitecore platform, met innogy’s corporate identity als basis van de look & feel. Het Content Management Systeem van Sitecore is zo opgezet dat innogy zelf eenvoudig de content van de gehele site kan beheren. 

Content creatie en optimalisatie

Terwijl het development-team de site bouwde, ging de service Content & Campaigns van Valtech aan de slag met het redigeren van de teksten. Deze content werd namelijk vanuit verschillende bronnen aangeleverd, waardoor er op het gebied van grammatica en tone of voice nog wat winst te behalen was. Het Content & Campaigns-team heeft daarom alle copy volledig geredigeerd en geoptimaliseerd.

De nieuwe website laat nu in één oogopslag zien wat innogy is: duurzaam, innovatief en toekomstgericht. Het platform is daarnaast een ideale plek om meer inspirerende, leuke en informatieve content aan te bieden. Zo kan het moederbedrijf van Essent verder bouwen aan hun naamsbekendheid in Nederland, volledig gericht op het leveren van duurzame energie.

www.innogynederland.nl