Volkswagen

Een droomauto configureren

Volkswagen

In de car configurator van Volkswagen kunnen toekomstige bestuurders naar hartelust online hun gewenste droomauto samenstellen. Dankzij krachtige koppelingen biedt de car configurator veel inzichten en opties.

Aan de aankoop van een nieuwe auto gaat flink wat onderzoek vooraf: van adviezen van de buurman tot het maken van meerdere proefritten. Is het model eenmaal gekozen, dan volgt er een scala aan nieuwe keuzes. Volkswagen ondersteunt dit keuzeproces met de car configurator.

Online oriënteren

Met de car configurator kan de gebruiker zelf zijn of haar auto naar wens samenstellen en zien of deze op voorraad is. De gebruiker kan deze droomauto vervolgens opslaan of doorsturen naar de dealer. Zo heeft de dealer alvast alle informatie voor een gesprek en is de potentiële koper goed voorbereid. Een ideale manier om toekomstige bestuurders online nog meer te betrekken bij hun aankoop.

Krachtige koppelingen

Valtech bouwde in Sitecore en Azure in een aantal sprints een stand alone responsive applicatie: de car configurator. Momenteel is de car configurator, die multi-branded is opgezet, live op de site van Volkswagen, ŠKODA en SEAT. De car configurator is gekoppeld aan de database met modelinformatie en de database met commerciële prijzen en de mogelijke opties. Daarnaast is er een koppeling met de Stocklocator om de voorraden in te zien. Zo weet de toekomstige bestuurder meteen of een soortgelijke auto direct leverbaar is.

Via de car configurator kunnen toekomstige bestuurders ook direct een private lease contract afsluiten voor hun samengestelde Volkswagen Up! of een nieuwe Volkwagen Golf. Andere vormen van financiering en het afsluiten van verzekeringen volgen snel. 

Wat de configurator zo bijzonder maakt? De vele koppelingen, de inzetbaarheid voor meerdere merken én het feit dat een toekomstige bestuurder de auto ook daadwerkelijk kan bestellen vanuit de applicatie. Een nieuwe auto bestellen was nog nooit zo simpel en leuk. De voorpret begint al online. Probeer de car configurator nu zelf! 

http://configurator.volkswagen.nl

Frank Bouwman
Account Manager
+31 6 466 269 92
frank.bouwman@valtech.nl