KNLTB

Een compleet redesign

KNLTB

In 2014 gooide KNLTB een balletje op bij Valtech (toen nog eFocus): KNLTB.nl was aan vernieuwing toe. Inmiddels heeft Valtech al drie verschillende sites voor KNLTB gemaakt. En dat is nog maar het begin van deze sportieve samenwerking.

Compleet redesign

De allereerste klus: een compleet redesign van KNLTB.nl. De website werd volledig vernieuwd en alle content werd opnieuw gestructureerd. Na deze eerste stap kwamen Centrecourt.nl (een online kennisplatform voor tennisverenigingen) en Tenniskids.nl (KNLTB tennisprogramma voor kinderen t/m 12 jaar) aan bod. In totaal heeft Valtech drie sites voor KNLTB ontwikkeld die allemaal van hetzelfde Episerver platform gebruikmaken.

Van statisch naar interactief

In 2015 deed Valtech een zomersprint met KNLTB. Tijdens deze sprint is KNLTB.nl omgezet van statisch naar interactief. De site kreeg onder andere een zoekfunctie die het voor bezoekers makkelijker maakt om uit de 1.700 aangesloten verenigingen, de dichtstbijzijnde en meest passende te vinden. Ook kunnen bezoekers nu de juiste competities opzoeken.

Daarnaast wilde KNLTB overstappen naar competitie nieuwe stijl, oftewel: ze wilden veranderen hoe competitie gespeeld werd. KNLTB vroeg tennissers hoe zij dit voor zich zagen. We bouwden hiervoor in zeer korte tijd een tool om dit te onderzoeken. Een online referendum was het resultaat. Als je het over agile hebt, dit was het schoolvoorbeeld!

Tennis Credits

In 2016 hebben we tijdens een nieuwe zomersprint de online bestelflow voor het nieuwe KNLTB product Tennis Credits ontwikkeld. We draaiden een pilot met een iDEAL integratie waarmee je de Tennis Credits aanschaft. Je krijgt dan een pas toegestuurd waarmee je 5 of 10 keer kunt gaan tennissen. KNLTB richt zich hiermee op het aantrekken van zowel oude als nieuwe leden. We verwachten deze lijn te blijven voortzetten de komende tijd. Een positief vooruitzicht!